NIEUWS

3 Tips om je banden langer te gebruiken

3-tips-om-je-banden-langer-te-gebruiken

1. Ben je een sportievere chauffeur?

Je weet het gaspedaal goed te bedienen en opteert voor een sportievere rijstijl? Weet dan dat je banden het hard te verduren krijgen. En sneller zullen verslijten. De banden zullen immers snel verhit geraken en dit kan leiden tot beschadiging.

2. Check maandelijks de bandenspanning van je voertuig.

Een juiste bandenspanning is zeer belangrijk om je banden langer in goede staat te kunnen houden. De banden verliezen van nature spanning, en ook temperatuur speelt een rol. Verkeerde bandenspanning zal de wagen een verminderde grip geven op de weg, er zal een langere remafstand ontstaan, met als gevolg meer slijtage van de banden. Een te lage bandenspanning zal leiden tot snelle beschadiging van de band, of zelfs een lekke band.

3. Je wagen trekt steeds naar de kant, je stuur trilt, of je wagen houdt niet goed grip op de baan?

Op een rechte baan, even uw stuur loslaten, en je voertuig trekt naar links of rechts. Dit kan wijzen op een probleem met de uitlijning van de banden. Laat dit probleem oplossen, immers zullen je banden het hard te verduren krijgen. Ga steeds langs bij je Qualitygarage voor optimaal advies en hulp. Ons team helpt je met plezier verder!

< TERUG NAAR OVERZICHT